Nieuws

Op ons kantoor in Barneveld is dinsdag 25 februari om 15.00 uur het  sponsorcontract getekend tussen profwielrenster en viervoudig wereldkampioene Ellen van Dijk en Tavernemeun Accountants.

De sponsoring houdt in dat wij als accountantskantoor de volledige financiële en fiscale administratie en advisering voor Ellen van Dijk geheel kosteloos gaan verzorgen. Het contract loopt vooralsnog tot 2016. Omdat topsporters de laatste tijd steeds bedrijfsmatiger te werk gaan, is voor hen de administratieve rompslomp fors toegenomen. Daardoor is het voor sommige sporters lastig geworden zich volledig op hun doel te blijven focussen.

Juiste moment

Even na de contractondertekening bij ons aan tafel zegt Van Dijk “enorm blij” te zijn met deze vorm van sponsoring. “Los van het feit dat ik gewoon niet zoveel verstand van dit soort dingen heb, belemmert het me in mijn sportieve doelstellingen. Wat dat betreft komt de samenwerking precies op het juiste moment.”

Eind vorig jaar namelijk tekende Van Dijk, na vijf jaar voor de Amerikaanse ploeg Specialized-lululemon te hebben gereden, een driejarig contract bij de Nederlandse ploeg van Boels-Doelmans. “Ik heb een fantastisch jaar achter de rug”, zegt de wielrenster, die vorig jaar haar vierde wereldkampioenstitel binnenhaalde. “Maar de uitdagingen voor 2014 liggen alweer op de loer: in september het WK Wielrennen in Spanje, in juni de nationale kampioenschappen in Oostmarsum en op 1 april de Ronde van Vlaanderen.”

Olympische Spelen 2016

Dat Van Dijk zich geen zorgen meer hoeft te maken over haar financiële en fiscale huishouding, geeft haar dan ook veel rust, zegt ze. “Het werd steeds ingewikkelder om alles in de lucht te houden. Ons contract loopt tot 2016 en daar ligt voorlopig ook mijn grote doel: goud winnen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ik kan me de komende tijd dus helemaal op dit grote sportevenement focussen, en natuurlijk ook op alle wereld- en landskampioenschappen en andere wedstrijden.”

Niet alleen Van Dijk is blij met de sponsoring, ook de partners van Tavernemeun zijn natuurlijk content met het contract. GertJan van Elst: “Laat ik het zo zeggen: het voelt goed om iemand in haar jacht op een gouden medaille op de Olympische Spelen een handje te helpen.” Arie van Rabenswaaij: “Doordat we Ellen compleet ontzorgen, kan zij blijven topsporten.” Berry Taverne: “Het is fantastisch dat we de komende jaren een sportief toptalent als boegbeeld van ons bedrijf hebben.”

Getriggerd door slogan

In ruil voor de sponsoring zal de topsporter zich opwerpen als ambassadeur van Tavernemeun. Van Dijk: “Ik was direct getriggerd door de slogan van Tavernemeun: ‘Ondernemen is topsport’. Ik hoop dat ik aan die topsportmentaliteit iets kan bijdragen. Daarnaast zal ik waar mogelijk het bedrijf promoten.” Lachend: “En natuurlijk zou het mooi zijn als de partners van Tavernemeun een keer komen kijken.”

Ingewikkeld zal de promotie van Tavernemeun niet zijn, want ondernemerschap en topsport hebben veel dingen gemeen, zegt Van Dijk. “De gedrevenheid en voortdurende focus op je doel, zonder de details uit het oog te verliezen, daar herkennen we elkaar in. Als ondernemer moet je bovendien ook echt wel je eigen business runnen. Om mij heen staan trainers, een bondscoach, een fysiotherapeut en nu ook een accountant. Ze ondersteunen je. En ze zijn keihard nodig, want zonder hen kan ik uiteindelijk die topprestatie nooit leveren.”

Wereldkampioene Ellen van Dijk en Tavernemeun slaan handen ineen